Kopmaca

Kayısı çekirdeği yağının faydaları

  • 27 Kasım 2019
  • 101 kez görüntülendi.
Kayısı çekirdeği yağının faydaları

Kayısı çekirdeği yağı faydası nedir? Kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağının faydaları saymakla bitmiyor. Kurutulmuş kayısı çekirdeklerinin soğuk pres uygulaması ile kayısı yağı elde edilmektedir. Yağ olmasına rağmen oldukça hafif ve besleyicidir. Kokusu yoktur ve içerisinde bol miktarda A, E ve C vitamini bulunur. En çok cilt bakımı amacıyla kullanılır ve kozmetik sektöründeki yeri git gide büyümektedir. Özellikle de el, vücut kremleri olarak tercih edilmektedir çünkü tam bir nem deposudur.

Kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağının faydaları Kışın cildin kuruması sebebi ile oldukça çok kullanılmaktadır. Çeşitli losyonlarda, şampuanlarda, sabunlarda ve kremlerde eser miktarda da olsa kullanılabilmektedir. Hassas ve kuru ciltlere sahip olan insanlar gönül rahatlığı ile kayısı çekirdeği yağını kullanabilirler.

Kayısı çekirdeği yağı faydası nedir? Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında cildi sıklaştırması da vardır. İçerdiği gama linoleik asit sayesinde cildin gereksinim duyduğu nemi karşılar ve cildi sıklaştırır. Ayrıca güneş lekeleri gibi lekelerin yol açtığı cilt donu dengesizliklerini de yok eder. Cildi parlak bir görünüme kavuşturur. İçerdiği A ve E vitamini sayesinde cildi olabildiğince sıklaştırır, yaşlanma karşıtı bir özellik sergiler. Ayrıca yine içerdiği omega 6 vitaminleri sayesinde yaşlanmaya bağlı etkiler zamanla azalır.

Egzama rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Egzama çok inatçı bir deri hastalığıdır, tedavisi kolay olmamaktadır. Ancak kayısı çekirdeği yağının içerdiği iltihap önleyici özelliği sayesinde egzamalar aşamalı olarak azalır, zamanla da yok olur. Kayısı çekirdeği hafiftir ve diğer yağlara göre daha seyrektir. Bu sebeple cilt üzerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Günümüzdeki neredeyse tüm şampuanlar, sabunlar kimyevi madde içeriklidir. Bu ürünler hem cildimize hem de saçımıza birçok zararlar vermektedir. Ancak kayısı çekirdeği yağı sayesinde bu zararlardan kurtulabilmeniz, daha sağlıklı cilde ve saç derisine sahip olabilmeniz mümkün.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Bu sorunun cevabı ne amaçla kullanacağınıza göre farklılık göstermektedir. Eğer kayısı çekirdeği yağını enfeksiyon, iltihap, sedef, sivilce, selülit gibi durumlarda kullanacaksanız; yağı masaj yöntemiyle cilde yedirmek, sorunlu bölgeye nüfuz etmesini beklemek gerekecektir. Bu amaçlarla kullanılacak olan kayısı çekirdeği yağının 5-6 damlası yeterli olacaktır.

Sorunlu bölgeye 5-6 damla kayısı çekirdeği yağını damlattıktan sonra dairesel hareketler ile masaj yapabilirsiniz ya da vücudun yağı emmesini bekleyebilirsiniz. Çabuk emilen bir yağ olması sebebiyle çok beklemeyeceksiniz. Eğer düzenli olarak kullanmak istiyorsanız banyo suyunuza, küvetinize birkaç damla damlatarak da kullanabilirsiniz. Eğer kayısı çekirdeği yağını kırışıklıkların giderilmesi amacı ile kullanacaksanız badem yağına ve susam yağına da ihtiyacınız olacaktır. Bu 3 yağı birbiriyle birkaç damla oranında karıştırarak, göz çevresi dışında yüzünüzün her yerine sürebilirsiniz.

Ancak badem yağı tüylendirme yapabilme ihtimali taşıdığından bu yöntem pek tercih edilmemektedir. Badem yağını daha az kullanmanız tüylenme konusunda alınabilecek önlem olacaktır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey ise kayısı çekirdeği yağı kozmetik amaçla satılıyor ise asla ağız yoluyla alınmaması gerekmektedir.

Kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağı faydası nedir? Bunları anlattığımız yazımızda sizlere tüm faydaları anlattık. Eğer yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayınız.

Önerilen İçerik: Kayısı Yağı Nedir? Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ